Wellicht ben je niet bekend met scouting of met de speltak bevers. Onze beverleden zijn de jongste binnen onze groep en binnen Scouting Nederland. Kinderen tussen 5 en 7 jaar zijn van harte welkom om zich bij deze groep aan te melden. Bevers kun je herkennen aan de rode blouse, een blauwe pet en de groepsdas.

 

Hotsjietonia

De Bevers spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp ‘Hotsjietonia’ is de hoofdpersoon het kind Stuiter. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

 

Opkomsten

Iedere zaterdag hebben wij van 10.00 tot 12.00 opkomst in het dorp ‘Hotsjietonia’. De opkomst wordt geopend in een kring binnen bij onze eigen vlaggenmast, eerst wordt de vlag gehesen en daarna zingen we het Openingslied. Vervolgens wordt er kort verteld wat we gaan doen en wat het thema is, waarna de activiteiten kunnen beginnen. Halverwege de opkomst is er tijd voor wat drinken en een snoepje. De opkomst wordt weer afgesloten in de kring binnen bij de vlaggenmast, de vlag wordt naar beneden gehaald en het sluitingslied wordt gezongen.

 

Maar wat doen we?

Maar wat doen de Bevers eigenlijk allemaal tijden de opkomst? Nou echt van alles. De activiteiten zijn te plaatsen in de volgende gebieden: uitdagende scoutingtechnieken, expressie, sport & spel, buitenleven, internationaal, samenleving, identiteit en veiligheid & gezondheid.

Deze gebieden komen aan bod in de opkomst op een uitdagende manier, maar wel op het eigen niveau van de bever. De kinderen worden als individuen uitgedaagd, maar belangrijker is het groepsgevoel. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken en spelen.

 

Kampen

Omdat onze bevergroep net begonnen is, willen we nog even rustig aan doen. Daarna willen we in overleg met de beverouders kijken of een kamp mogelijk is. Wellicht een nachtje op het clubhuis slapen of een ouder-kind kamp. Natuurlijk zijn kampen super leuk en spannend, en onderdeel van de scoutingbeleving!

 

Waar?

We hebben opkomst op ons clubhuis “De Bandar-Log” aan de Veenwal 1b in Hoevelaken. Het beverlokaal is beneden, het eerste lokaal aan de rechterkant. In de beverhoek liggen kussens om lekker op te zitten en te hangen. Verder hebben we genoeg tafels en krukjes om te knutselen en spelletjes te spelen. We zullen af en toe ook buiten spelen op het terrein rond ons clubhuis.

 

De leiding

De leiding bestaat uit vier enthousiaste vrijwilligers, die veel tijd en energie in de groep steken: Jolijn van Amerongen, Jacoline de Jong, Dieuwke Schimmel en Linda van Ramshorst. Zij organiseren iedere week weer een leuk en afwisselend programma. Naast hun Scoutingervaring loopt ieder lid van de leiding de Scouting Academy van Scouting Nederland door. Ook zijn zij in bezit van een EHBO diploma en de Bivak erkenning van Scouting Nederland, dit betekend dat zij opgeleid zijn voor kampen.

 

Meer informatie?

De Bevergroep van Scouting Hiawatha is dit seizoen van start gegaan. Wil je meer informatie of een keer meedoen met de Bevers? Meld je dan aan!