Als je lid van een vereniging bent, betaal je contributie. Ook bij Scouting. Doordat je deze contributie betaalt, kun je wekelijks naar de opkomsten, beleef je uitdagende avonturen en ontwikkel je.

Voor het seizoen 2018/2019 is de volgende contributie vastgesteld:

  • Welpen (7 t/m 11 jaar): 95 euro per jaar
  • Scouts (11 t/m 15 jaar): 130 euro per jaar
  • Explorers (15 t/m 18 jaar): 90 euro per jaar; daarnaast wordt er van de Explorers verwacht dat ze door middel van acties geld ophalen voor hun zomerkamp.

De bijdrage voor Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug en  Scouting Nederland is bij deze contributie inbegrepen. Meer informatie over de verschillende bijdrages kun je nalezen op https://www.scouting.nl/lid-worden/lidmaatschapsinformatie/contributie.

 

Kampen & uitjes

Weekendkampen en uitjes zijn inbegrepen in het contributiebedrag. Bij deelname van het zomerkamp wordt er een extra bijdrage gevraagd:

  • Welpen (7 t/m 11 jaar): +/- 75 euro voor een 5-daags Hemelvaartskamp in een clubhuis van een andere groep
  • Scouts (11 t/m 15 jaar): +/- 130 euro voor een 7-daags zomerkamp op een labelterrein van Scouting Nederland
  • Explorers (15 t/m 18 jaar): +/- 150 euro voor een 7-daags zomerkamp op een kampeerterrein in het buitenland

 

Uniform

Als je geïnstalleerd wordt heb je een ScoutFit blouse (vanaf 32 euro) met bordeauxrode effen das (7,25 euro) en dasring (vanaf 2,50 euro) nodig. Deze zijn nieuw te koop bij de Scoutshop, maar je mag deze ook tweedehands van iemand overnemen.

 

Bijdrage gemeente

Heb je een minimuminkomen en wil je je kind toch graag laten meedoen aan Scouting? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van je gemeente.

Deze bijdrage is in de gemeente Nijkerk € 300 per kind per jaar, de gemeente vindt het namelijk belangrijk dat iedereen meedoet in de maatschappij en dat financiële beperkingen de deelname aan sport en ontspanningsactiviteiten niet in de weg staan. Meer informatie vind je bij het onderdeel Meedoen van het Kindpaket op de site van de gemeente Nijkerk.

De gemeente Amersfoort vindt dat ieder kind mee moet kunnen doen met sporten, muziekles, scouting of schoolreisje. Ook als je dit zelf niet kan betalen, kan je kind meedoen aan leuke activiteiten. Kijk bij het Kindpakket op de site van de gemeente Amersfoort welke regelingen er zijn.

 

Jeugdcultuurfonds

Wil uw kind graag bij ons op les maar kunt u het niet betalen? Het Jeugdcultuurfonds betaalt cultuurlessen of materialen voor kinderen wiens ouders geen financiële mogelijkheden hebben hiervoor.

Hoe werkt het? De leerkracht op school of iemand van een hulpverlenende instantie kan een aanvraag voor u doen op de website www.allekinderendoenmee.nl. Vul de ouderkaart in en geef deze aan de intermediair. Nadat het Jeugdcultuurfonds de aanvraag heeft goedgekeurd, kan uw kind drie weken later op les! Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdcultuurfonds.nl en klik door naar de gemeente waarin u woont.

 

Nationaal Fonds Kinderhulp

Waar een eigen regeling, ondersteuning van de gemeente of bijdrage van het Jeugd Sport Fonds / Jeugd Cultuur Fonds niet mogelijk is, kan een beroep gedaan worden op een bijdrage van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het fonds helpt ongeveer 100.000 kinderen per jaar. Een aanvraag kan gedaan worden door een maatschappelijke organisatie of een gemeentelijk team die de situatie van het betreffende kind kent. Via de afdeling aanvragen van het Nationaal Fonds Kinderhulp kun je checken welke organisatie(s) in jouw woonplaats de aanvraag kan verzorgen. Meer informatie.