De Scouts is een speltak binnen Scouting Hiawatha Hoevelaken. Ongeveer 30 leden variërend in de leeftijd van 11 tot 15 jaar spelen iedere week het Scoutingspel.

Wat doen de Scouts allemaal?

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Ben je in de leeftijd van 11 tot 15 jaar dan kom je bij de Scouts. Op deze leeftijd wordt actie van je verwacht! Op je eigen benen staan. Ontwikkel je eigen mening. Je eigen keuken pionieren; koken op je eigen vuurtje; in het bos je eigen slaapplek leren maken en voor de dames de jaarlijks terugkerende Ladies Night (maar dan in de middag)!

En wat kun jij van Scouting verwachten? Vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten.

Gaan we ook op kamp?

We gaan natuurlijk ook op kamp, lekker spannend. De Scouts overnachten in tenten en pionieren hun eigen keuken, waarin zij ook zelf de maaltijd moeten bereiden. Elk jaar gaan wij ergens anders in Nederland een week lang op zomerkamp en deze heeft natuurlijk ook een gaaf thema! Zomerkamp is het kamp waar de Scouts het hele jaar naar uitkijken. Daarnaast worden er door het jaar heen (regionale) weekendkampen georganiseerd, bijvoorbeeld het eindkamp voor alle speltakken van Scouting Hiawatha.

Kortom, ben jij iemand die van gezelligheid houdt, op zoek is naar avontuur en graag in de natuur bent? Dan ben je bij Scouting Hiawatha op de goede plek!

Doel van de Scouts

We werken met de Scouts vaak in patrouilles, hierdoor leer je om samen te werken met een groep. Met deze patrouilles strijd je ook vaak tegen de andere patrouilles.
Als Scoutinggroep vinden wij het erg belangrijk dat kinderen veel met anderen op trekken, maar ook zelfstandigheid leren. Scouting Hiawatha heeft een algemeen karakter en biedt ruimte voor iedere levensbeschouwing, zonder onderscheid naar cultuur, ras of huidskleur.

Waar herken je Scouts aan?

Alle Scouts in Nederland hebben een beige uniform met insignes en een das. Scouting Hiawatha heeft als groepskleur een bordeauxrode das.

Wanneer is er opkomst?

De Scouts draaien iedere zaterdagmiddag van 14:00 t/m 16:30 uur op het clubhuis “De Bandar-Log” aan de Veenwal 1b in Hoevelaken.

De leiding?

Bestaat uit een groep actieve en enthousiaste vrijwilligers, die veel tijd en energie in de groep steken. Zij organiseren iedere week weer een leuk en afwisselend programma. Naast hun Scoutingervaring volgt ieder lid van de leiding de basiscursus leidinggevende van Scouting Nederland. Daarnaast zijn er op dit moment 2 personen van de leiding in het bezit van een EHBO diploma en hebben 3 personen de Bivak erkenning van Scouting Nederland, dit betekend dat hij/zij opgeleid is voor kampen.

Vragen?
Wil je een keer een kijkje komen nemen bij de Scouts van Scouting Hiawatha? Gebruik dan ons contactformulier.