Ben je nu of binnenkort op zoek naar een stageplek? Bij Scouting Hiawatha uit Hoevelaken zijn er allerlei mogelijkheden om stage te lopen. Activiteiten begeleiden of organiseren, meehelpen bij promotie van onze scoutinggroep, helpen bij onderhoud van ons groepshuis; je kunt het zo gek niet bedenken. Stages bij Scouting vormen een echte uitdaging!
 

Maatschappelijke stage

Vele scholieren krijgen er wel mee te maken: de maatschappelijke stage. Sommige scholieren gaan aan de slag in peuterspeelzalen, verzorgingstehuizen of kinderboerderijen. Maar je kunt natuurlijk ook bij Scouting terecht. Scouting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maatschappelijke stage sluit hier goed bij aan. Scouting betrekt jongeren van buitenaf graag bij hun activiteiten. Bij Scouting ben je samen actief, maak je veel plezier en leer je tegelijkertijd verantwoordelijkheid te nemen. De grote overeenkomst tussen maatschappelijke stage en Scouting is dan ook leren door te doen.
 
Lijkt het jou leuk om je maatschappelijke stage bij Scouting te doen? En kinderen tussen 7 en 11 jaar op zaterdag te begeleiden in hun scoutingspel? Kijk dan op verder op onze website voor meer informatie over onze scoutinggroep en reageer op deze vacature.
 

Beschikbare functies

 

Werkzaamheden:

  • Activiteiten begeleiden
  • Leidinggevenden ondersteunen
  • Organiseren van een activiteit

 

Opleidingsniveau:

  • Alle middelbareschoolniveau’s

 

Duur

Ons seizoen begint in september en loopt tot de zomervakantie. Elke week hebben we opkomst op de zaterdagochtend van 10 tot 12 uur. Voor de opkomst zijn we een half uur eerder aanwezig om alle voorbereidingen te treffen en na de opkomst bespreken we hoe de het ging. Per week kun je dus minimaal 3 uur stage lopen.
 

Meer weten over maatschappelijk stage bij scouting

Scouting is lid van de landelijke organisatie Scouting Nederland. Zij hebben een aantal documenten opgesteld die je meer kunnen vertellen over maatschappelijke stages bij Scouting.

 

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met ons op te nemen, of stuur een e-mail naar info@hiawatha.nl. Na een kort intake-gesprek, kun je meteen beginnen met je stage!