De Welpengroep bestaat uit jongens & meiden van 7 tot 11 jaar. Zij komen iedere zaterdagochtend samen om spelenderwijs iets te leren en te ontdekken. Als het goed weer is, gaan we lekker naar buiten, de natuur in.

Wat doen de Welpen allemaal?

Speurtochten lopen, pionieren, primitief koken, toneelspelen, bosspelen, sporten, knutselen, raadsels oplossen, maar natuurlijk ook de jaarlijkse playbackshow, carnavalsdisco en herdertocht. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.

Gaan we ook op kamp?

We gaan natuurlijk ook op kamp, lekker spannend. We hebben 3 kampen van één nacht op ons eigen clubhuis. Daarnaast hebben we een groot kamp tijdens Hemelsvaart ergens in Nederland met een spannend avontuurlijk thema.

Wie zijn de Welpen

Beleven iedere week hun avontuur in de jungle. Het verhaal gaat over het mensenjong Mowgli die bij een wolvenfamilie opgroeit. Mowgli beleeft samen met zijn dierenvrienden allemaal spannende avonturen in de jungle zoals: zingen & muziek maken met Baloe de bruine beer, speurtochten lopen met Bagheera en vuur maken met koning Lowietje.

Kortom, ben jij dus iemand die van gezelligheid houdt, opzoek is naar avontuur en graag in de natuur bent. Dan ben je bij ons op de goede plek!

Welpen beleven iedere week hun avontuur in de jungle. Het verhaal gaat over het mensenjong Mowgli die bij een wolvenfamilie opgroeit. Mowgli beleeft samen met zijn dierenvrienden allemaal spannende avonturen in de jungle zoals: zingen & muziek maken met Baloe de bruine beer, speurtochten lopen met Bagheera en vuur maken met koning Lowietje.

Doel van de Welpen

Samen met andere kinderen samen te werken, spelen en te leren; zichzelf en de omgeving te ontdekken; en natuurlijk veel plezier en een leuke tijd hebben met elkaar.

Als Scoutinggroep vinden wij het erg belangrijk dat kinderen veel met anderen erop trekken, maar ook zelfstandigheid leren. Scouting Hiawatha heeft een algemeen karakter en biedt ruimte voor iedere levensbeschouwing, zonder onderscheid naar cultuur, ras of huidskleur

Waar herken je de Welpen aan?

Alle Welpen in Nederland hebben een groen uniform met insignes en een das. Scouting Hiawatha heeft als groepskleur een bordeauxrode das.

Wanneer is er opkomst?

De Welpen draaien in iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 12.00 uur op hun clubhuis “De Bandar-Log” aan de Veenwal 1b in Hoevelaken.

De leiding

Bestaat uit een groep jonge actieve en enthousiaste vrijwilligers, die veel tijd en energie in de groep steken. Zij organiseren iedere week weer een leuk en afwisselende opkomst. Naast hun Scoutingervaring loopt ieder lid van de leiding de Scouting Academy van Scouting Nederland door. Ook bezit de leiding EHBO diplomas en kamptraining van Scouting Nederland, dit betekend dat zij opgeleid zijn voor kampen.

Vragen?

Wilt u een keer een kijkje komen nemen bij de Welpen van Scouting Hiawatha? Gebruik dan ons contactformulier.