LJU_A3_vrijwilligers
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting Hiawatha te Hoevelaken is aangesloten bij Scouting Nederland. Scouting Hiawatha heeft ruim 90 jeugdleden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in je omgeving betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een enthousiaste leider M/V (vrijwillig)

Waar bestaat de functie uit?

In een team leidinggeven of een team ondersteunen als hulpleiding? Dat kan! Wij zijn voor diverse speltakken op zoek naar leiding. Je helpt bij het organiseren van leuke, uitdagende en gezellige activiteiten en kampen. Hiermee biedt je onze leden leuke en afwisselende opkomsten en levert een bijdrage aan het spelenderwijs ontwikkelen van deze jeugdleden.

Je wordt ingewerkt door je collega leiding (‘on the job training’). Hierdoor heb je volop de mogelijkheid te ontdekken welke rol je wilt vervullen in het leidingteam.

Wat doet de leiding

Je bent leider van een groep kinderen en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor outdoor. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van 3 tot 6 personen.

Belangrijk:

  • Je bent enthousiast en bereid je in te zetten als leiding
  • Je kunt goed omgaan met jeugdleden en medeleiding
  • Je bent minimaal 16 jaar of ouder
  • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen

Inschatting tijdsbelasting:

  • Circa 3 uur per week, inclusief de overleggen en voorbereidingen
  • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp

Wij bieden:

  • Volop gelegenheid tot het volgen van scholing (competentiegericht via de Scouting Academy). Een aantal van deze trainingen en leidinggevende ervaring geeft recht op vrijstelling van modules op school en biedt voordeel op je werk
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten

Meer informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons door een e-mail te sturen naar naar info@hiawatha.nl.